Welkom in de cursus Frans
Bienvenue au cours de Français
 
Omschrijving curcus

 

Elk jaar krijgen we mails van mensen die graag “Franse conversatie” zouden willen volgen en die daar onmiddellijk aan toevoegen “dat het lang geleden is, dat spreken niet meer zo vlot gaat, dat de kennis van de grammatica ver zit,…”, maar vooral “dat er een heel hoge drempel in de weg staat”. Ik wil jullie onmiddellijk geruststellen: die drempel is voor niets nodig! Al de huidige cursisten zullen het volmondig bevestigen. Momenteel zijn er 3 momenten waarop Franse conversatie gegeven wordt - indien er voldoende inschrijvingen zijn, komt er op donderdagavond een 4e groep bij.

 

Alle cursisten hebben een voorkennis (uiteenlopend van basis tot zeer goed). 

Elke week komt een specifiek thema aan bod (cultuur, actualiteit, literatuur, Antwerpen, Frankrijk,…), in de vorm van tekst, lied, videofragment, enz. De inhoud van de lessen is vaak gelijklopend tussen de verschillende groepen, maar kan verschillen naar gelang de inbreng van de mensen zelf. Het gaat immers over conversatie : d.w.z. een aangebracht onderwerp kan altijd aanleiding geven tot heel uiteenlopende associaties en dat maakt de lessen natuurlijk boeiend en gevarieerd.

Indien er manifeste lacunes optreden, wordt dat grammaticaal punt kort herhaald. De nadruk blijft echter altijd op “praten”.

 

Itaka-Zuidrand onderscheidt zich van andere taalcursussen door de afwezigheid van toetsen en examens. Toch organiseer ik voor Frans 2 keer per jaar een kleine toets “vocabulaire”, die na afloop in de klas verbeterd wordt …zonder rode bic. Op deze manier wordt de taalkennis uitgebreid, maar zonder stress!

 

Cursusgegevens

 

Cursusduur: 26 lesmomenten van 2 uren. 

Start in de laatste week van september

Prijs: 220€ excl. lesmateriaal

Interesse? Kom gerust een kijkje nemen tijdens de eerste les in september of vraag een proefles aan. Je bent van harte welkom.

Docent

De cursussen worden gegeven door Mevrouw Colette Dubois.

 
Lesschema

Hoe inschrijven?

 

Klik op de link hieronder.

Lukt het niet, neem contact met onze operationele bestuurder Freddy Nachtegael via 03/457.59.22  of  0486/53.09.15  of stuur een mail naar info@mijnitaka.be

Wie of wat kon Karin inspireren?

"Één avondje in de week iets bijleren en toch niet het gevoel hebben dat je terug op de schoolbanken zit. Niet teveel dat moet, geen onoverkomelijk huistaken of lessen die moeten gekend zijn tegen de volgende les. M.a.w perfect combineerbaar met een druk gezinsleven. De docent presenteert ons mooie items, teksten en de discussie kan beginnen en ja er wordt wel eens afgeweken maar dat kan ook."

—  Karin, Student

Volg ons op

Contact

Adres

Tel: 03 457 59 22 (op schooldagen)

GSM: 0486/53 09 15 (tijdens schoolvakanties)

Email: info@mijnitaka.be

Edegem, Mortsel & Lint

© Copyright 2016 by vzw Itaka Zuidrand