Welkom in de cursus Duits

 

Omschrijving cursus

 

Ben je op vakantie in Duitsland, Oostenrijk, Liechtenstein, Zwitserland of in onze eigen Oostkantons en wens je een gesprekje met een Muttersprachler te voeren? Met onze lessen Duits hoef je eindelijk geen Pfaff-Duits meer te praten! In de Europese Unie is het Duits met om en bij de 120 miljoen moedertaalsprekers de grootste taal. Wist je dat er ook in Zuid-Jutland (Denemarken), in de Elzas (Frankrijk), in Zuid-Tirol (Italië) en in het Groothertogdom Luxemburg Duits wordt gesproken?

 

Duits is heel goed verstaanbaar en als Nederlandstalige kan je sowieso (een Duits woord in onze taal) deze taal makkelijk oppikken. Om die reden kan je op elk moment - zelfs met een beperkte of geen voorkennis - bij één van onze lesgroepen (jaar 1 of jaar 4) aansluiten. In onze cursus Duits maak je op een ongedwongen manier kennis met de rijke taal en cultuur van de zogenaamde  D-A-CH-landen (Duitsland-Oostenrijk-Zwitserland).

 

Het Duits leent er zich uitstekend toe om op een flexibele manier met de verwachtingen en met het individuele leertraject  van iedere cursist om te gaan.  De nadruk in de les ligt op het spreken, zodat je je snel verstaanbaar kan maken in de Duitstalige wereld. Herzlich willkommen!

 

Cursusgegevens.

 

Cursusduur: 26 lesmomenten van 2 uren. 

Start in de laatste week van september

Prijs: 220€ excl. lesmateriaal

Interesse? Kom gerust een kijkje nemen tijdens de eerste les in september of vraag een proefles aan. Je bent van harte welkom.

 

Docent

 

De cursussen worden gegeven door Sven Van Akeleyen.

      

Lesschema

Hoe inschrijven?

 

Klik op de link hieronder.

Lukt het niet, neem contact met onze operationele bestuurder Freddy Nachtegael via 03/457.59.22  of  0486/53.09.15  of stuur een mail naar info@mijnitaka.be

Wat of wie kon Julien inspireren?

“Een blije getuigenis,…

Toen ik drie geleden me in Itaka inschreef voor de cursus Duits had ik geen vermoeden wat me te wachten stond. Ik had immers nooit Duits geleerd maar kon me op reis steeds uit de slag trekken met mijn lichtjes verbogen Vlaams, verwant aan het taaltje van een onvergetelijke Belgische keeper met een immense populariteit in Duitsland. Beleefd als Duitsers en Oostenrijkers zijn heb ik nooit enige narigheid of onbegrip over mijn taalgebruik ondervonden. Voor mezelf vond ik het een vervelende situatie en ik wilde er eindelijk iets aan doen. Mijn leraar Sven stelde iedereen vanaf het begin op zijn gemak en bouwde aan een klassfeer waarin een ongedwongen, stimulerende interactie kon groeien.

De Duitse naamvallen, vervoegingen, zegswijzen , …… het was geen simpele klus maar het voor mij grotendeels onontgonnen terrein van de rijke Duitse cultuur compenseerde telkens de grammaticale hersenspinsels. Sven bewaarde in zijn lessen steeds het evenwicht en gaandeweg groeide mijn vertrouwen om te spreken en mijn taalkennis. Mijn medestudenten beleefden met evenveel plezier deze heerlijke lesmomenten.

Vandaag heb ik mezelf een nieuwe uitdaging opgelegd. Binnen 1 jaar wil ik Duitstalige groepen rondleiden in onze wondermooie kathedraal in Antwerpen. Waarschijnlijk moet ik dan nog wel een tandje bijsteken maar dankzij Sven en mijn fijne collega’s weet ik dat het kan Bedankt Itaka.” 

 

—  Julien, Student

Volg ons op

Contact

Adres

Tel: 03 457 59 22 (op schooldagen)

GSM: 0486/53 09 15 (tijdens schoolvakanties)

Email: info@mijnitaka.be

Edegem, Mortsel & Lint

© Copyright 2016 by vzw Itaka Zuidrand