Welkom in de cursus Arabische Cultuur

 

Omschrijving cursus

 

Velen van ons houden van reizen en schuwen verre oorden niet. Sociale media brengen de hele wereld in onze huiskamers. Toch is het vaak erg moeilijk om elkaar te begrijpen door taalbarrières en/of culturele verschillen.

Daarom leidt het zich verdiepen in een andere cultuur tot de ontdekking van eigen waarden en normen. Bovendien merken we niet alleen de verschillen maar herkennen we ook de verrassende overeenkomsten over de volkeren heen.

De Arabische wereld omvat zowat 22 landen met meer dan 300 miljoen mensen. Een wereld met een heel eigen historiek, waarvan de cultuur zeer sterk beïnvloed is door de Islam.

Beter communiceren heeft dikwijls te maken met het beter begrijpen van gebruiken en gewoonten en vaak is de kunst in haar ontroerende en schokkende kracht de bruggenbouwer tussen verschillende samenlevingen.

Misschien kan de lessenreeks “Arabische kunst en cultuur” je hierbij helpen. 

 

Cursusgegevens.

 

Start in de laatste week van september 2019, om de twee weken.

Prijs : 100 €

Kom gerust een kijkje nemen tijdens de eerste les in september of vraag een proefles aan. Je bent van harte welkom.

Docent

 

Lesgeefster is mevrouw Barbara Van der Hallen, islamologe en arabiste van opleiding en lerares Arabisch in het volwassenenonderwijs. 

      

Lesschema

Hoe inschrijven?

 

Klik op de link hieronder.

Lukt het niet, neem contact met onze operationele bestuurder Freddy Nachtegael via 03/457.59.22  of  0486/53.09.15  of stuur een mail naar info@mijnitaka.be

Volg ons op

Contact

Adres

Tel: 03 457 59 22 (op schooldagen)

GSM: 0486/53 09 15 (tijdens schoolvakanties)

Email: info@mijnitaka.be

Edegem, Mortsel & Lint

© Copyright 2016 by vzw Itaka Zuidrand