Welkom in de cursus Chinese taal

歡迎來到中文課程
Huānyíng lái dào zhōngwén kèchéng

 

In de cursus Chinees leren we het Mandarijns, de officiële taal van China. Met het Mandarijns kan je je vrijwel overal in China verstaanbaar maken.

 

 

Omschrijving cursus

 

In het eerste jaar concentreren we ons op de Chinese fonetica en het gebruik en de uitspraak van de 4 tonen. Het is de eerste en zeer belangrijke stap naar succes als je Chinees wil leren. Eens de student een solide basis heeft verworven, wordt de basiskennis uitgebreid en de uitspraak van Chinese karakters verfijnd.

 

Na dit eerste jaar zal de student al verscheidene woorden en uitdrukkingen voor dagelijks gebruik en voor een eenvoudige communicatie beheersen. Na het voltooien van het eerste boek, zal de student reeds 50 basis Chinese karakters beheersen. Dit is een solide basis waarop verder zal gebouwd worden om door een meer uitgebreide studie de kennis van het Mandarijns verder uit te bouwen. 

 

Tijdens de cursus en/of op het einde van het cursusjaar, bezoeken we de winkels in de Chinese wijk van Antwerpen en gaan we eten in een echt Chinees restaurant om er de authentieke Chinese keuken te proeven en om onze basiskennis van de taal in de praktijk te testen.

 

Course Chinese language

 

We focus on Chinese phonetics and the use and pronunciation of the 4 tones. It is the first and very important step towards success when learning the Chinese language. Once students have acquired a solid basis, they will continue to build upon what they know. to further expand their knowledge, and to improve their pronunciation. 

 

After the first year, students will already know multiple words and expressions to use for daily interaction and to hold a simple conversation. After completing the first book, students will know 50 commonly used Chinese characters. This forms the foundation necessary to progress to the next level, which requires more comprehensive study to gain knowledge of Mandarin.

 

During and/or at the end of the course, we visit several shops in Antwerp China

Town and have a meal in a Chinese restaurant to taste the authentic Chinese

cuisine and to practice our basic knowledge of the language

Cursusgegevens

 

Cursusduur: 26 lesmomenten van 2 uren. 

Start in de laatste week van september ( = woensdag 25 september)

Prijs: 220€ excl. lesmateriaal

Interesse? Kom gerust een kijkje nemen tijdens de eerste les in september of vraag een proefles aan. U bent van harte welkom.

 

Docent

 

De cursus wordt gegeven door Mevrouw Sharon LONG, een native speaker. De lessen worden in het Engels gegeven.

Lesschema

Hoe inschrijven?

 

Klik op de link hieronder.

Lukt het niet, neem contact met onze operationele bestuurder Freddy Nachtegael via 03/457.59.22  of  0486/53.09.15  of stuur een mail naar info@mijnitaka.be

Wat of wie kon Guido inspireren?

“Een leerkracht met Chinese roots die les zou geven over de cultuur van haar volk leek mij een ideale gelegenheid om uit eerste hand meer te leren over dat voor ons toch zo weinig bekende land. Het was een schot in de roos! Mijn medeleerlingen en ikzelf werden zo geboeid door het thema dat de leerkracht soms overrompeld werd door onze talloze vragen en dat ze een deel van het onderwerp van die les verder moest behandelen in de volgende les. Van uit die nieuwsgierige belangstelling was het maar een kleine – en eigenlijk evidente - stap naar het ook willen leren van de taal. Taal en cultuur zijn immers onlosmakelijk verbonden.” 

 

—  Guido, Student en Voorzitter

Volg ons op

Contact

Adres

Tel: 03 457 59 22 (op schooldagen)

GSM: 0486/53 09 15 (tijdens schoolvakanties)

Email: info@mijnitaka.be

Edegem, Mortsel & Lint

© Copyright 2016 by vzw Itaka Zuidrand